Offshore Windfarm Kommunikation

Kommunikation og Sikkerhed

Det drejer sig ikke kun om radio kommunikation, men også om personlig sikkerhed, når der investeres i et trådløst kommunikations system i de fjerntliggende Offshore vindmølleparker. Gode kommunikations midler er et nøgleord for de teknikere der arbejder på Offshore vindmøller hverdag, kommunikationen giver en hjælp med dagligdagens arbejde og tryghed for at blive hørt, hvis der skulle opstå en nødsituation.

Digital radio

Kommunikations systemerne i Offshore Vindmølleparker er oftest baseret på TETRA eller DMR teknologi, som giver flere kanaler pr. frekvens, samt muligheden for at sende digitalt. Digitale løsninger åbner op ekstra sikkerheds funktioner såsom man-down overvågning, emergency call og GPS sporing, derudover er der mulighed at "ringe" til hinanden og snakke privat via radio.

Overvågning fra land

Alle digitale radioer har mulighed for at bliver aflyttet og overvåget fra en dispatcher station, som kan være placeret i land, på en substation eller på et hotelskib. Dette er muligt for sikkerhedens skyld, så marine koordinatorerne hele tiden ved hvilke møller der er teknikere på, og lyn hurtigt kan kommunikere med teknikerne.

People Tracking / Safety Location System

I forbindelse med de digitale radioer tilbydes også et digitalt People Tracking system, som er tilsluttet det digitale radio system. Systemet sporer vindpark teknikerne vha. et RFID swipe kort system, når de bevæger sig fra skib til vindmølle, og systemet sender automatisk en "sms" til teknikerne på deres radio som bekræfter deres nye lokation.
Systemet arbejder sammen med Windfarm-Manager.net

Nøgleord

Furuno Danmark - Mobcom har leveret og installeret digitale radio kommunikations systemer til flere store offshore vindmølleparker i Danmark, og People Tracking systemer til endnu flere parker.

  • Veluddannet radioteknikere med speciale i TETRA og DMR.
  • Mere end 30 års erfaring med radio kommunikation.
  • Radiodækning både indvendig og udvendig i vindmøllerne.
  • Gennemprøvet systemer baseret på udstyr fra primært Motorola.

 Mere information

Ønskes der mere information om vores produkter og services, kontakt venligst Furuno Danmark - Mobcom på følgende email adresse Mobcom@remove-this.furuno.dk eller på telefon +45 75 13 22 66.